Chateau Kamnik, SPARK BLANC DE BLANC, 2014

2,000.00ден

2,000.00ден

Chateau Kamnik, SPARK BLANC DE BLANC, 2014

2,000.00ден

Пенливо бело вино добиено 100% од сортата Chardonnay, од сопствените насади на винаријата Камник. Се одликува со нежна сламеста боја и комплексност која се открива во раскошот на нежните меурчиња. Овој брут e добиен со традиционален метод на четиригодишно созревање во шише , со што се создава моќно и созреано буке со путерна арома и впечатливи овошно-зачински ноти. Елегантниот и кремаст вкус, со бисквитни тонови, совршено е избалансиран со овошни ноти и минерални поттонови надополнети со цитрусна свежина , со што се овозможува долготраен послевкус.

Препорачана температура на послужување: 6 -9°C.
Уживајте во ова пенливо вино како аперитив, или во комбинација со свежо овошје.

Алкохол : 11,6 % Vol.

Полнето: Февруари 2019

Опис

Сорта: Шардоне
Македонски винарии: Камник Винарија
Земја: Северна Македонија
Регион: Повардарие
% алкохол: Од 11% до 12%
Берба: 2014
Spread the love