Chateau Kamnik, SAUVIGNON BLANC 2022

650.00ден

650.00ден

Chateau Kamnik, SAUVIGNON BLANC 2022

650.00ден

Виното е добиено 100% од сортата Sauvignon Blanc, од сопствените насади во непосредна близина на винаријата Камник. Ова вино има специфична зелено-жолта боја и кристална бистрина. Мирисот, кој е сортен и типичен, открива дискретни вегетативни ноти во комплекс со цитруси и тропско овошје. Вкусот е средно полн, со карактеристична свежина, минерални поттонови и пријатен и хармоничен послевкус.

Виното се ужива разладено на 7-10°C, во комбинација со свежа морска риба, предјадење од лосос, зелена салата и пилешко месо.

Алкохол: 12.5% Vol.

Полнето: Јуни 2021

Опис

Сорта: Совињон Бланк
Македонски винарии: Камник Винарија
Земја: Северна Македонија
Регион: Повардарие
Spread the love