Chateau Kamnik, HERITAGE GRAND RESERVA 2016

3,250.00ден

3,250.00ден

Chateau Kamnik, HERITAGE GRAND RESERVA 2016

3,250.00ден

Ова вино е произведено 100% од сортата Cabernet Sauvignon.

Неговата комплексност доаѓа од 30-месечното зреење во нови француски и aмерикански дабови буриња, под строго контролирана температура и услови на влажност во нашата соба за зреење.

Се дефинира со длабока рубин црвена боја со темно виолетови нијанси. Открива интензивен, комплексен мирис на темнo зрнесто овошје надополнето со дискретни тонови на ванила и хармонични киселини и долг овошно-чоколаден послевкус.

Препорачанa температура на служење: 15-18 %.
Уживајте во ова вино во комбинација со црвени месни специјалитети, дивеч во пикантен сос, одбрано зреено сирење.

Алкохол: 16.1 %

Полнето: Јуни 2019

Награди: Mondial Des Vins Extremes, 2019 – Златен медал

Опис

% алкохол: Од 16% до 17%
Земја: Северна Македонија
Македонски винарии: Камник Винарија
Сорта: Cabernet Sauvignon
Берба: 2016
Spread the love