Chateau Kamnik, FUME BLANC

730.00ден

730.00ден

Chateau Kamnik, FUME BLANC

730.00ден

Ова вино е произведено 100% од сортата Sauvignon Blanc.

Уникатноста на ова вино произвлегува од 6 – месечното созревање во нови барик-буриња од француски даб со карактеристична минералност, како и примената на “sur lie” методот, при што се добива комплексно буке.

Се карактеризира со зелено-жолта боја и кристална бистрина. Мирисот, кој е раскошен и елегантен, открива вегетативни ароми испреплетени со тонови на тропско овошје. Вкусот е среднополн, сортен, со карактеристична свежина, дискретни минерални ноти надополнети со зачински поттонови на дим, и долготраен и хармоничен послевкус.

Виното се консумира разладено на 7-10°С, во комбинација со свежа морска риба, предјадења од лосос, зелена салата и пилешко месо.

Алкохол: 13%

Опис

% алкохол: Од 13% до 14%
Земја: Северна Македонија
Македонски винарии: Камник Винарија
Сорта: Sauvignon Blanc
Берба: 2020
Spread the love