Chateau Kamnik, CHARDONNAY SINGLE VINEYARD 2022

620.00ден

620.00ден

Chateau Kamnik, CHARDONNAY SINGLE VINEYARD 2022

620.00ден

Виното е добиено 100% од сортата Chardonnay, од сопствените насади во непосредна близина на винаријата Камник. Се одликува со кристална бистрина и изразена жолто-зелена боја. Дискретните ароми на ананас и јужно овошје, надополнети со минерални поттонови, го прават ова вино посебно модерно и привлечно. Вкусот е префинет и комплексен, полн, со изразена цитрусна свежина што овозможува пријатен и долготраен послевкус.

Препорачана температура на послужување: 8-12°С.

Ова вино одлично се комбинира со равиоли од тиква и други видови на тестенини, со бело месо, како и со одбрани сирења.

Алкохол: 13%

Опис

Сорта: Шардоне
Македонски винарии: Камник Винарија
Земја: Северна Македонија
Регион: Повардарие
Стил: Лесно, освежително
% алкохол: Од 13% до 14%
Берба: 2020
Spread the love