Bovin, Venus

635.00ден

635.00ден

Bovin, Venus

635.00ден

Венус е вино кое е мешавина од сортите Вранец и Мерло, со интензивна црвена боја. Со одличен мирис, со богати ноти на црвени овошја и бобинки. Прекрасна арома со одлично избалансиран, долготраен, субтилен, заокружен и свеж вкус. Венус може да биде совршена „придружничка” на трпеза богата со печено свинско, телешки медаљони и зачинети сирења. Препорачуваме да биде сервирано на температура од 15-17°C.

Венус може да биде совршена „придружничка” на трпеза богата со печено свинско, телешки медаљони и зачинети сирења. Препорачуваме да биде сервирано на температура од 15-17°C.