Bovin, MERLOT

660.00ден

660.00ден

Bovin, MERLOT

660.00ден

Сортата Мерло на винарија Бовин е суво, црвено вино со моќна, интензивна, пурпурна боја која нијансира од ова младо вино со длабок карактер. Мирисот е жив, со нијанси на цреши, јагоди, бобинки, ружу и сливи. Во вкусот полно и богато, со изобилсто танини.

Бовин Мерло е добар придружник за секое јадење, од салата до црвено месо, како свинско.
Препорачуваме да се сервира на темпаратура од 15-17°C.