КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ
ХРАНА & СЕРВИС
Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морски плодови, вегетаријанска храна, аперитив.
Tussock Jumper предлог – Base d’estragon – Бранцин со естрагон – РЕЦЕПТ
Конзумирајте го младо, изладено (10 °C) во чаша за бело вино.
СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF
БРЕНД | Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет. |
СОРТА | Chardonnay |
ЗЕМЈА | France |
РЕГИОН | South France |
ТИП | Трпезно (мирно) вино |
БОЈА | Бело |
ГОДИНА | 2020 |
ВОЛУМЕН | 0.75L |
СТИЛ | Суво, Кремасто, Комплексно, Средно тело |
АЛКОХОЛ | 12.5% |
КИСЕЛИНА | 5.4g/L |
ОСТАТОК ШЕЌЕР | 4g/L |
НАГРАДИ | Gold Medal Best Value Vin De France Selection 2018
Silver Medal Best Value Vin De France Selection 2015 Gold Medal Best Value Vin De France Selection 2014 |