КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС
Комбинирајте со храна која е богата, како на пример: говедско, паста со печурки, јагнешко, дивеч.
Tussock Jumper предлог – Filet D’agneau Grillé – Печено јагнешко со билки – РЕЦЕПТ
Конзумирајте го младо, малку изладено, на температура од 15 °C, во чаша за црвено вино.


СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF
| БРЕНД | Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет. |
| СОРТА | Pinot Noir |
| ЗЕМЈА | France |
| РЕГИОН | South of France |
| ТИП | Трпезно (мирно) вино |
| БОЈА | Црвено |
| ГОДИНА | 2019 |
| ВОЛУМЕН | 0.75L |
| СТИЛ | Суво, Свежо, Средно тело, Деликатни танини, Црвено овошје, Ванила |
| АЛКОХОЛ | 12.5% |
| КИСЕЛИНА | 3.8g/L |
| ОСТАТОК ШЕЌЕР | 4g/L |
| НАГРАДИ | Gold Medal Best Value Vin de France Selection 2013
Silver Medal Best Value Vin de France Selection 2016 Gold Medal China Wine & Spirits Awards 2016 Gold Medal China Wine & Spirits Awards 2017 Wine Enthusiast (USA) |BEST BUY|: 88 points |













