КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ
ХРАНА & СЕРВИС
Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морски плодови, вегетаријанска, солени, лесни предјадења, аперитиф.
Tussock Jumper предлог – Брускети со лосос – РЕЦЕПТ
Конзумирајте го младо, добро изладено (7 °C) во чаша за пенливо или бело вино.
СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF
БРЕНД | Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет. |
СОРТА | Glera |
ЗЕМЈА | Italy |
РЕГИОН | Veneto, Treviso |
ТИП | Пенливо вино |
БОЈА | Бело |
ГОДИНА | NV |
ВОЛУМЕН | 0.75L |
СТИЛ | Освежително, суво, овошно, лесно тело |
АЛКОХОЛ | 11% |
КИСЕЛИНА | 5.2g/L |
ОСТАТОК ШЕЌЕР | 16g/L |