Dalvina, Godsin, Muscattrollinger Rose

380.00ден

380.00ден

Dalvina, Godsin, Muscattrollinger Rose

380.00ден

Мускат Розе

Бакарно вино со јасно дефиниран, интензивен, ароматичен, сладок и лесно препознатлив мирис на мускат. Невообичаено за повеќето вински сорти, мускатот има идилична арома на грозје. Речиси секогаш има нагласени слаткасти, цветни ноти и нежна пенливост. Мускатното грозје како едно од најстарите домашни сорти, има висока концентрација на антиоксиданси и флавоноиди, во количини споредливи со многу од црвените сорти, така што придобивките од консумацијата на црвените вина се присутни и при мускатните.

Алк. 12.5% • Суво

Препораки:

Tемпература на служење|11°C-13°C
Наменетa чаша|Розе