Welcome Spring! -20%

1,250.00ден

Tussock Jumper VINHO VERDE, Португалија

Суво – Дискретна пенливост – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Mинералност – Loureiro и Alvarinho – Minho – Португалија

Дегустацијски белешки:

Цитрусни ароми со тропски ноти. Освежително и овошно, дискретна пенливост, долга завршница.

Tussock Jumper MOSCATO ROSE, Шпанија

Слатко – Дискретна пенливост CO2 – Лесно тело – Зрело – Црвено овошје/Tропско овошје/Цитрус – Moscato – Valencia – Шпанија

Дегустацијски белешки:

Младо вино со изразени цветни и овошни ароми на роза и јагода. Раскошна слаткост одлично балансирана со освежителни меурчиња.

Tussock Jumper PINOT NOIR, Франција

Суво – Средно тело – Свежо – Црвено овошје/Земјени тонови/Toст – Pinot Noir – South of France – Франција

Дегустацијски белешки:

Деликатни ароми на црвени бобинки дополнети со земјени тонови. Ноти на даб и ванила. Комплексен и долг финиш со лесни и добро интегрирани танини.

Категории , , Ознаки: ,
Welcome Spring! -20%

1,250.00ден

1,250.00ден