Chateau Kamnik, TEMJANIKA LATE HARVEST 2018

870.00ден

870.00ден

Chateau Kamnik, TEMJANIKA LATE HARVEST 2018

870.00ден

Ова ароматично вино е произведено 90% од доцна берба на гроздовите на сортата Темјаника и 10% од сортата Шардоне… Посебноста на ова вино се должи на 12 месечниот продолжен контакт со финиот талог, односно “Sur lie” методот од кој ги добиваме структурата и телото на вината.  Мирисот е извонреденс, со сладок интензитет и ноти на праска и сува кајсија, надополнет со дискретни цветни нијанси. Вкусот е богат и полн, со пријатно избалансирани свежина и слаткост.

Се препорачува да се консумира на температура од 8-10°C.
Ова вино одлично се комбинира со пита од јаболка, овошна торта или крем бруле.

Алкохол: 11.5 % Vol.

Полнето: Декември 2019

Опис

Сорта: Темјаника
Македонски винарии: Камник Винарија
Земја: Северна Македонија
Регион: Повардарие
% алкохол: Од 11% до 13%
Spread the love